+386 (0)1 580 05 04 strokovni.center@zgnl.si

Galerija slik

Nova publikacija Pravice gluhih in naglušnih v RS

ZGNL je v okviru Strokovnega centra Zebra izdal zbirko zakonov in pravilnikov z naslovom Pravice gluhih in naglušnih v Republiki Sloveniji. V zbirki avtor Bojan Mord predstavi številne pravice gluhih in naglušnih oseb, ki pokrivajo področja socialnega varstva, zdravstva, izobraževanja, davkov, transporta in še več. Družine z gluhim ali naglušnim članom lahko publikacijo prevzamejo na zavodu.

Pravice gluhih in naglušnih v Republiki Sloveniji Pravice gluhih in naglušnih v republiki Sloveniji

Izšla je nova številka Cogita

Strokovni center Zebra je izdal novo, že štirinajsto številko strokovno-informativne revije Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana: Cogito. Strokovni članki v reviji pokrivajo naslednja vsebinska področja: Strokovni center, Gluhota, naglušnost in tolmačenje, Govorno-jezikovne motnje, Avtistične motnje, Socialna vključenost in Razno. Najnovejši izvod revije, kot tudi starejše številke Cogita, lahko brezplačno naročite na naslovu dusan.kuhar@zgnl.si. Prijazno vabljeni k branju!

Nova številka revije Cogito Revije Cogito

Glasbene delavnice za dojenčke in malčke

Tudi v letošnjem letu (2019) smo se z otroki in starši družili ob glasbi. Izvedli smo tri glasbene delavnice za dojenčke in malčke. Glasba in dejavnosti so nas razgibale ob koncu pa tudi umirile. Za spomin so nastale te fotografije.

Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke

Utrinki z glasbenih delavnic za dojenčke in malčke s starši

V šolskem letu 2017/ 18 smo organizirali glasbene delavnice za dojenčke in malčke z izgubo sluha v družbi njihovih staršev.

Igrali smo se, z gibi sledili značilnostim glasbe, igrali na instrumente, prepoznavali zvoke in zaplesali ob pesmicah.

Vsi skupaj smo se prijetno počutili, se zabavali, ob koncu pa tudi poklepetali.

 

Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke Glasbena delavnica za dojenčke in malčke

Sodelovanje SC Zebra na konferenci “Avtizem v Sloveniji – kje smo leta 2018?”

Strokovni center Zebra je dne 11. 4. 2018 sodeloval na konferenci “Avtizem v Sloveniji – kje smo leta 2018?”, ki se je odvila v Mariboru, v organizaciji Strokovnega centra za Avtizem. Vodja strokovnega centra Zebra – Dušan Kuhar je na konferenci predstavil prispevek “Umirjanje vedenja pri otrocih z avtistično motnjo”.

 

Vodja Strokovnega centra Zebra Dušan KuharVodja Strokovnega centra Zebra Dušan Kuhar

Dostopnost